Başkan Gülpınar, minik çocuklarla güvenli trafik eğitimine katıldı

ŞANLIURFA (PHA) - Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, Trafik ve İlk Yardım Haftası etkinlikleri kapsamında minik çocuklarla birlikte ‘Güvenli Trafik’ eğitimlerine katıldı. Başkan Gülpınar, parkurda araç kullanan çocuklara eşlik etti.

GÜNCEL - 07-05-2024 14:40 60 kez okundu.

Başkan Gülpınar, minik çocuklarla güvenli trafik eğitimine katıldı

Her yıl Mayıs ayının ilk haftasında kutlanan "Trafik ve İlkyardım Haftası" etkinlikleri kapsamında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığına bağlı Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda çocuklara ‘Güvenli Trafik’ eğitimi verildi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, Türkiye’nin en büyük eğitim merkezinde düzenlenen etkinlikte çocuklarla bir araya geldi. Çocuklara trafik kültürü ve bilincini aşılamak amacıyla düzenlenen programda çocuklara güvenli sürüş ve ilk yardım konularında teorik ve pratik bilgiler verildi. Başkan Gülpınar, minik öğrencilerle birlikte derse katıldı.

Sınıflardaki eğitimlerin ardından parkura geçen minikler, akülü araçlarla eğlenceli bir eğitim şansı yakaladı. Minyatür bir şehrin canlandırıldığı parkta, öğrencilere trafik polisleri eşliğinde yonca kavşak, yaya geçitleri, yaya üst geçitleri, sinyalizasyonlu ve dönel kavşaklarda hangi kurallara uyacakları uygulamalı olarak anlatıldı.

Başkan Gülpınar, uygulamalı eğitimde minik bir çocuğun kullandığı araca yolcu olarak bindi. Minik çocukla birlikte eğitim parkurunda ilerleyen Başkan Gülpınar, keyifli anlar yaşadı. Fahri trafik polisi çocuklar, kırmızı düdükleriyle eğitimden tam not aldılar. Trafik kurallarına duyarlı nesiller yetiştirmek amacıyla yılda 50 bine yakın öğrenciye trafik eğitimi veriliyor.

Öğrenciler ve öğretmenler Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen eğitimlerin kendileri için oldukça faydalı olduğunu aktardılar.

Kaynak : PHA

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Mezarlıklarda genel bakım çalışmalarını sürdürüyor  - Videolu Haber

Mezarlıklarda genel bakım çalışmalarını sürdürüyor - Videolu Haber

19-05-2024 - GÜNCEL

Şehitkamil’den, '100 Genç ile Samsun Çıkarması'

Şehitkamil’den, '100 Genç ile Samsun Çıkarması'

19-05-2024 - GÜNCEL