GÜNCEL
Giriş Tarihi : 02-09-2024 17:20   Güncelleme : 02-09-2024 17:20

Yapay zeka eğitimleri artık cep telefonunda: BTK Akademi mobil uygulaması kullanıma açıldı

ULUSAL (PHA) - Rojin SÜNGÜ - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından sunulan ücretsiz eğitim platformu BTK Akademi'nin mobil uygulamasının kullanıma açıldığını duyurdu.

Yapay zeka eğitimleri artık cep telefonunda: BTK Akademi mobil uygulaması kullanıma açıldı

Bakan Uraloğlu, mobil uygulama sayesinde masaüstü cihazlara erişimi olmayan kullanıcıların cep telefonları üzerinden eğitimlere katılabileceklerini açıkladı.

BTK Akademi Mobil Uygulaması ile Her Yerden Eğitim İmkânı

Bakan Uraloğlu, BTK Akademi'nin bilimsel ve teknolojik eğitim anlayışı ile 2017 yılında hizmete sunulduğunu hatırlatarak, platformun toplumun her kesimine yönelik olarak kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler ve ulusal ile uluslararası paydaşların katkılarıyla hazırlandığını belirtti. Yeni mobil uygulama sayesinde, BTK Akademi’ye masaüstü cihazlardan erişemeyen kullanıcılar artık cep telefonlarından da kolaylıkla eğitimlere ulaşabilecek.

Bakan Uraloğlu, "BTK Akademi mobil uygulama içerisinde masaüstü erişimde olduğu gibi 10 ana kategori ve 283 eğitim başlığı katılımcıların hizmetine sunulmuştur. Kullanıcılar tek dokunuş ile bütün eğitimlere ulaşacak ve internetin olduğu her noktadan erişim sağlanacaktır" dedi.

BTK Akademi’de Yoğun İlgi: 2 Milyondan Fazla Kayıtlı Kullanıcı

BTK Akademi'nin bugüne kadar toplamda 2 milyon 258 bin 273 kayıtlı kullanıcıya ulaştığını vurgulayan Uraloğlu, haftalık görüntülenme sayısının 600 bin ile 650 bin arasında değiştiğini belirtti. Platforma her hafta yaklaşık 10 bin yeni kullanıcı katılırken, BTK Akademi’de Kişisel Gelişim, Sistem, Yazılım, Güvenli İnternet ve Yapay Zeka gibi kategorilerde toplam 146 bin dakika çevrimiçi eğitim sunuluyor.

Yüz Yüze Eğitimlerde Büyük İlgi

Bakan Uraloğlu, BTK Akademi’nin çevrimiçi eğitimlerin yanı sıra yüz yüze eğitimler de düzenlediğini belirtti. Şu ana kadar 38 ilde 163 eğitim başlığında 6 bin 530 öğrenciye sınıf eğitimi verildiğini ve 22 ilde üniversite öğrencilerine yönelik atölye çalışmaları düzenlendiğini açıkladı. Uraloğlu, "Amacımız yazılım alanında kendini geliştirmek isteyen gençlerimizi bilişim ekosistemine dahil edip, yazılım yeteneklerini keşfetmelerini ve bu alandaki yeterliklerini profesyoneller rehberliğinde geliştirmeyi sağlamaktır" dedi.

BTK Akademi'nin mobil uygulaması ile eğitimlere internetin olduğu her noktadan erişilebilecek, böylece teknoloji ve bilgiye ulaşmak daha da kolay hale gelecek.

Kaynak : PHA

EditörEditör