GÜNCEL
Giriş Tarihi : 23-03-2023 16:49   Güncelleme : 23-03-2023 16:49

Meteorolojiden deprem bölgesinde yağış uyarısı

ADIYAMAN (PHA) - Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Kahramanmaraş, Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Elazığ'da kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

Meteorolojiden deprem bölgesinde yağış uyarısı

Tarım ve Orman Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmede, Kahramanmaraş, Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Elazığ'da çok kuvvetli yağışı beklendiğinden ulaşımda aksamalar, basın, sele karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusundan vatandaşları uyardı.
Gök gürültülü sağanak yağış nedeniyle vatandaşların dikkat etmesi gerektiğini belirten meteoroloji tarafından yapılan açıklamada,"Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın (Cuma) deprem bölgesinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, akşam saatlerinden sonra etkisini artırarak Kahramanmaraş, Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Elazığ çevreleri ile Malatya'nın güneyinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Cumartesi (25.03.2023) günü gece saatlerine kadar devam etmesi beklenen kuvvetli yağışların sebep olabileceği sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."denildi.

Kaynak : PHA

EditörEditör