GÜNCEL
Giriş Tarihi : 16-03-2023 00:58   Güncelleme : 16-03-2023 00:58

KKTC Başbakanı Üstel: Türkiye Cumhuriyetinin yargısına güveniyoruz

ADIYAMAN (PHA) - Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremden en çok yıkımın gerçekleştiği Adıyaman'da İsias Otelin enkazını ziyaret ederek incelemede buluna Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ünal Üstel, konakladığı otelde hayatını kaybeden voleybolcular için siyah çelenk bırakarak Türkiye Cumhuriyetinin yargısına güvendiklerini söyledi.

KKTC Başbakanı Üstel: Türkiye Cumhuriyetinin yargısına güveniyoruz

Kahramanmaraş'ın Elbistan ve Pazarcık ilçelerinde 6 şubatta meydana gelen depremde en çok yıkımın gerçekleştiği iller arasında yer alan Adıyaman'ı ziyaret eden Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ünal Üstel'e Başbakan Yardımcısı Fikri Ataoğlu ve Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı eşlik etti.
Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan İsias Otelinin enkazını ziyaret eden Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ünal Üstel, burada incelemede bulunarak ölenlerin anısına siyah çelenk bırakarak saygı duruşunda bulundu.
İsias enkazının ziyaretin ardından Adıyaman valiliğini ziyaret ederek Adıyaman Cumhuriyet Başsavcısı Ufuk Mustafa Süren ile görüşen KKTC Başbakanı Ünal Üstel, adli çalışma hakkında bilgi aldı.
Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan KKTC Başbakanı Ünal Üstel,"6 şubatta yaşanan asrın depreminde canlarını kaybeden insanlarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz. Ve bu yaşanan depremde Adıyaman'da da bizim çocuklarımız voleybol şampiyonasına katılmak için İsias Otelde konaklıyorlardı. Ve ne acıdır ki; bu konaklama devresinde o tarihlere takabil ettiği için çocuklarımız otelde hayatını kaybetti. Biz bugün hükümet ortaklarımızla birlikte İsias oteli ziyaret etmek istedik. Yerinde incelemelerde bulunmak istedik. Ve çocuklarımızın anısına bir siyah çelenk ortaklarımızla oraya koyduk. Ve oradan valiliğimize geldik. Adıyaman Başsavcısı ile görüş alışverişinde bulunduk. Bu görüşleri aldıktan sonra İsias otelinin sahiplerinin davaları hakkında Türkiye Cumhuriyetinin yargısına güveniyoruz ama biz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak bu yargı sürecini yakından takip edeceğimiz için bugün buradayız."dedi.
Bir başbakan olarak değil, bir baba olarak, bu evlatların sorumluluğunu ve acısını yüreğinde hissettiğini söyleyen Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ünal Üstel,"Şampiyon Meleklerimiz’i kaybetmemiz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bir asırdır yaşadığı en büyük acılardan biridir
Adıyaman bugün yine ikinci felaketi yaşadı. Ve yağışlardan dolayı sel felaketi oldu. Aynı zamanda da Urfa ilimizde de etkili oldu 13 insanımızı yitirdik. Onlara bir kez daha Allah'tan rahmet Adıyaman ve Urfa halkına da Allah'tan sabırlar diliyoruz. Adıyaman depremden en çok etkilenen illerden biri. Büyük acılar yaşadınız. Biz de yaşadık. Ortak Acılarımızı paylaşmak için buradayız. Adıyaman’da  Kıbrıs Türk halkı olarak bizler de çok büyük acılar yaşadık. Adıyaman, Kıbrıs için bir gecede adeta Acıyaman'a dönüşmüştür. Buradaki İsias Otel’de yaşadığımız kayıplar, Şampiyon Meleklerimiz’i kaybetmemiz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bir asırdır yaşadığı en büyük acılardan biridir. O yüzden burada yürütülen ceza soruşturmaları bizler için son derece önemlidir. Adıyaman Başsavcılığı, Dışişleri Bakanlığımız aracılığı ile kendilerine iletilen tüm talepleri hiç zaman kaybetmeden işleme koymuş ve ceza soruşturmalarını başlatmıştır. Buradan kendilerine teşekkür ediyorum. Şunu da açıkça ifade etmek istiyorum; Biz Türk yargısına güveniyoruz. Davayı yakından takip ediyoruz. Kıbrıs Türk halkının, meclisinin ve hükümetimizin  gözü kulağı bu davanın üzerindedir. Bir başbakan olarak değil, bir baba olarak, bu evlatların sorumluluğunu ve acısını yüreğinde hisseden bir insan olarak bu davanın şahsen takipçisiyim. Kıbrıs’ta evlatlarını yitiren ailelerimiz de, halkımız da bu davanın takipçisidirler. Yaşananlar yeniden yaşanmasın, bu acıları yaşatanlar başkalarına da aynı acıyı yaşatmasın diyorsak, suçlular hak ettikleri cezayı çekmelidir. İnanıyorum ki, adil bir yargılama sonucunda, suçlular hak ettikleri ibretlik cezaları mutlaka alacaklardır." şeklinde konuştu.
KKTC Başbakanı Ünal Üstel, daha sonra kentten ayrıldı.
 

Kaynak : PHA

EditörEditör