GÜNCEL
Giriş Tarihi : 25-05-2023 13:21   Güncelleme : 25-05-2023 13:21

KKTC Başbakanı Üstel: 6 Şubat depremleri nedeniyle derin acımız var

ADIYAMAN (PHA) - Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ünal Üstel, KKTC’li sporcuların hayatını kaybettiği İsias Otel’in davasını talip etmek için Adıyaman'a geldi.

KKTC Başbakanı Üstel: 6 Şubat depremleri nedeniyle derin acımız var

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ünal Üstel, 6 Şubat depremlerinde KKTC'li sporcuların hayatını kaybettiği İsias Otel'in enkaz alanında incelemelerde bulunarak daha sonra gelişmeleri takip etti.
6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ın Elbistan ve Pazarcık ilçelerinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremde en çok yıkımın yaşandığı iller arasında yer alan Adıyaman'da yıkılan İsias Otel'de KKTC'li sporcu, öğretmen ve tur rehberlerinin aralarında bulunduğu 65 kişi hayatını kaybettiği otelle ilgili gözaltına alınan 7 şüpheliden 5'i tutuklanmıştı. Devam eden dava sürecini takip etmek üzere kente gelen Başbakan Ünal Üstel ile beraberindeki heyetle Adıyaman Valiliğini ziyaret ederek daha sonra enkaz alanında incelemede bulundu. Başbakan Üstel ve heyeti, Koordinatör Vali Ali Mantı, Adıyaman Vali Vekili Muhammed Tugay ve Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç karşılandı.
Ziyarette gazetecilere değerlendirmede bulunan KKTC Başbakanı Ünal Üstel,"6 Şubat depremleri nedeniyle derin acımız var. Türkiye Cumhuriyeti'nin de acısı olan depremde şampiyon meleklerimizi kaybettik. Çocuklarımız buraya bir yarışma için geldiler. Yarışmayı iyi bir neticeyle bitirdikten sonra bu asrın depremine yakalandı ve kaldıkları otelin çökmesiyle hayatlarını kaybetti. Acımız büyük. İsias Otel'de kaybettiğimiz çocuklarımızın da sorumlularının hukuk davasının bir neticeye gidene kadar takipçisi olacağımız için bugün arkadaşlarımızla birlikte buraya geldik. Tekrardan davanın gidişatını, arkadaşlarımızın tekrardan ifadelerini vermeleriyle birlikte bu davanın seyrinin ne olduğunu, ne olacağını yakından takip etmek için bugün heyetimizle birlikte buraya geldik" dedi.
Daha sonra başsağlığı dileyen Koordinatör Vali Ali Mantı,"6 Şubat depremlerinde Kıbrıslı güzel kardeşlerimiz, sporcularımız da Hakk'ın rahmetine kavuştu. Başkanımız konuyu ilk günden itibaren heyetiyle takip ediyor. Türkiye Cumhuriyeti, süreci hassas bir şekilde yürütüyor. Ülkemiz ve kardeş ülkelerimiz, inşallah tüm dünyanın saygın devletleriyle beraber bu felaketi en kısa zamanda atlatacağız" şeklinde konuştu.
Heyet, daha sonra Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan İsias Otel alanında incelemede bulunarak kentten ayrıldı.
 

Kaynak : PHA

EditörEditör