ASAYİŞ
Giriş Tarihi : 19-03-2023 20:39   Güncelleme : 19-03-2023 20:39

Bataklık içinde polislerin zorlu görevi - Videolu Haber

ADIYAMAN (PHA) - Adıyaman'ın Tut ilçesinde, 2 kişinin yaşamını yitirdiği sel felaketinde sulara kapılarak, kaybolan 2 aylık hamile Fatma Tekdal ile 1,5 yaşındaki kızı Zeynep Zümra Tekdal'ı arama çalışmaları Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Su Altı Amirliği ekiplerinin zorlu görevi bataklık ve balçık içinde devam ediyor.

Bataklık içinde polislerin zorlu görevi  - Videolu Haber

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen ve büyük yıkıma neden olan depremden etkilenen iller arasında yer alan Adıyaman'da bir çok bina yıkıldı. Depremin ardından başlayan şiddetli yağmurla birlikte Tut ilçesinde, Ömerovası Deresi'nin taşmasıyla Reşadiye Mahallesi’nde Tekdal ve Sarıkaya ailelerinin dere kenarındaki bahçeye yerleştirdikleri konteyner, taşkınla oluşan akıntıya kapıldı. Konteynerde kalan 8 kişi, kendi imkanlarıyla kurtulurken, kaybolan Selma Sarıkaya ile kızı Emine Sarıkaya'nın cansız bedenlerine ulaşıldı. Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hemşire olan 2 aylık hamile Fatma Tekdal ile 1,5 yaşındaki bebeği Zeynep Zümra Tekdal'a ise ulaşılamadı. 
Ekipler, kayıp anne ve kızının bulunması için çarşamba sabahı başlattığı arama çalışmalarından şu ana kadar sonuç alamadı.
Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Su Altı Amirliği ekipleri, Ankara, Konya, Elazığ ve Adana'dan gelen takviye Su Altı Grup Amirlikleri ile birlikte Tut ilçesinde arama çalışmalarında zorlu görev yürüterek balçık ve bataklık içerisinde sürdürüyorlar.
 

Kaynak : PHA

EditörEditör